Tarieven en vergoedingen
Tarieven en vergoedingen
LEV Psychologen hanteert de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde tarieven. Deze tarieven worden jaarlijks vastgesteld en gepubliceerd in een tariefbeschikking. De tarieven die voor 2025 zijn vastgesteld, zijn hier te vinden. De tarieven zijn inclusief voorbereidingstijd en administratie. Een intake duurt doorgaans 60 minuten. Een behandelsessie duurt 45-60 minuten en soms 75-90 minuten (in overleg te bepalen).
LEV Psychologen heeft voor 2025 geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Behandeling binnen de Basis GGZ wordt deels vergoed vanuit de basisverzekering. Het percentage van de kosten dat wordt vergoed, is afhankelijk van de door jou gekozen basisverzekering. In de meeste situaties zal 65-80% van de kosten worden vergoed (met uitzondering van het eigen risico). Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is er een geldige verwijzing door een huisarts nodig. Ook moet er sprake zijn van een DSM-5 classificatie die valt onder vergoede zorg.
Wij raden je aan om zelf te informeren bij de zorgverzekeraar hoeveel procent van de kosten wordt vergoed bij een behandeling binnen de Basis GGZ door een niet-gecontracteerde zorgverlener.
Facturatie
Maandelijks ontvang je via beveiligde e-mail een factuur van de kosten voor de behandelsessies die je hebt ontvangen. Deze factuur dien je aan LEV Psychologen te voldoen binnen 30 dagen na ontvangst van de factuur. Je kunt de factuur na ontvangst ook meteen indienen bij je zorgverzekeraar, die de kosten gedeeltelijk zal vergoeden.
Wanneer een factuur niet binnen 30 dagen wordt betaald, ontvang je een herinnering. Bij uitblijven van betaling na deze herinnering, wordt contact met je opgenomen. Wanneer de factuur dan niet wordt voldaan, is LEV Psychologen gerechtigd om een incassobureau in te schakelen en kan de behandeling worden beëindigd.
Onverzekerde zorg
Niet in alle gevallen wordt de behandeling door de zorgverzekeraar vergoed. De overheid bepaalt wat er in het basispakket van de zorgverzekering zit. Als je in behandeling bent voor psychische klachten die niet tot dit basispakket behoren, dan wordt een ‘Niet-basispakketzorg consult’ in rekening gebracht. Het NZa-tarief hiervoor in 2025 is €138,15 per 60 minuten. Wanneer deze situatie speelt, bespreken wij dit met je.
Regeling gemoedsbezwaarden
Wanneer je uit principe niet verzekerd bent voor zorgkosten en je maakt zorgkosten die wel tot het basispakket behoren, dan wordt niet het ‘niet-basis pakketzorg consult’ in rekening gebracht, maar gelden de reguliere tarieven. De factuur die je ontvangt, is conform de eisen van het CAK. Meer informatie vind je op www.hetcak.nl/gemoedsbezwaarden.
Wegblijftarief
Het kan gebeuren dat je een gemaakte afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Een gemaakte afspraak annuleren of verzetten kan kosteloos indien dit op werkdagen meer dan 24 uur van tevoren wordt gemeld. Dit betekent dat een afspraak op maandag uiterlijk op de vrijdag ervoor moet worden geannuleerd. Wanneer je zonder afmelding niet op je afspraak verschijnt of wanneer een afspraak minder dan 24 uur vooraf geannuleerd wordt, zijn wij genoodzaakt om het wegblijftarief in rekening te brengen als schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. In 2025 is het wegblijftarief vastgesteld op €65,- voor een consult. Je ontvangt hiervoor een factuur. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar omdat er geen zorg is verleend.
​